«

»

Αυγ 21 2017

Τριήμερο για φοιτητές και νέους στην Ιερά Μονή Μυρτιάς

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε με επιτυχία ένα ξεχωριστό πρόγραμμα φιλοξενίας φοιτητών και νέων στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς.

Τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την κοινοβιακή ζωή, να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες του νυχθημέρου, που τελούνται σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι, να βοηθήσουν στα διάφορα διακονήματα της Μονής κι επιπλέον να παρακολουθήσουν πνευματικές ομιλίες και να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας έλαβε χώρα από την Πέμπτη 17 έως την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 και συμμετείχαν φοιτητές και νέοι, φίλοι και συνεργάτες της Ιεράς Μονής.

Μερικές από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν ήταν: Η επίσκεψη με γαΐτες στα νησάκια της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου και η ξενάγηση σε αυτά. Η επίσκεψη σε άλλα αξιοθέατα της περιοχής, όπως στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού, όπου προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και συνομίλησαν με τον Καθηγούμενο αρχιμ. Ιερόθεο. Η επίσκεψη και ο εκκλησιασμός στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Κυπριανού στο Παναιτώλιο.

Την Κυριακή το πρωί τα παιδιά εκκλησιάσθηκαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μυρτιάς. Τα περισσότερα από αυτά διακόνησαν θαυμάσια το ιερό αναλόγιο. Το απόγευμα αναχώρησαν για τα σπίτια τους ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την ερχόμενη χρονιά.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.immyrtias.gr/%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9-3/