«

»

Αυγ 28 2016

Τριήμερο για φοιτητές και νέους στην Ιερά Μονή Μυρτιάς

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε φέτος ένα ξεχωριστό τριήμερο αφιερωμένο σε φοιτητές και νέους, φίλους και συνεργάτες της Ιεράς Μονής Μυρτιάς. Το τριήμερο ξεκίνησε την Πέμπτη 25 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016.

Οι νέοι που συμμετείχαν είχαν την δυνατότητα να ζήσουν την κοινοβιακή ζωή, να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες του νυχθημέρου που τελούνται σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να βοηθήσουν στα διάφορα διακονήματα του Μοναστηριού. Επιπλέον, στο Συνοδικό της Μονής, παρακολούθησαν ομιλίες για ενδιαφέροντα θέματα από ειδικούς ομιλητές.

Συμμετείχαν σε θαλάσσια σπορ στη λίμνη Τριχωνίδα, που είναι και η μεγαλύτερη λίμνη της πατρίδος μας και επισκέφθηκαν αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής. Συγκεκριμένα έκαναν περίπατο και ορειβασία σε μια πολύ όμορφη διαδρομή, από το χωριό Ταξιάρχης Θέρμου με προορισμό την Ιερά Μονή Καταφυγίου, που αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μυρτιάς και επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο χωρίο Ανάληψη Τριχωνίδος, όπου συμμετείχαν στην ακολουθία του Εσπερινού.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.immyrtias.gr/%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9-2/