«

»

Φεβ 15 2022

«Ιερά Μνημόσυνα του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά»

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέσθηκαν τα ιερά μνημόσυνα του μακαριστού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, για την συμπλήρωση σαράντα ημερών από της κοιμήσεώς του, στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, όπου βρίσκεται ο τάφος του.

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, που συμπληρώθηκαν οι σαράντα ημέρες από την κοίμησή του, ο καθηγούμενος αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής τέλεσαν την Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο, στο καθολικό της Μονής, υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του. Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και λαϊκοί συνεργάτες και πνευματικά παιδιά του μακαριστού Ποιμενάρχου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Παύλος Ντανάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, τα χαρίσματα και το ποιμαντικό έργο του μακαριστού Αρχιερέως.

Ακολούθως τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου του που βρίσκεται στο κοιμητήριο της Μονής.

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 στην ιερά αγρυπνία που τελέσθηκε, κεκλεισμένων των θυρών της Μονής, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηθύρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος, κατά την απόλυση, τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Κοσμά.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πατέρες της Μονής με καρδιακά λόγια για τον αείμνηστο φίλο και αδελφό του λέγοντας ότι υπήρξε αρχιερέας και ποιμένας φιλόστοργος και φιλάνθρωπος και άφησε παράδοση στην Ιερά Μητρόπολή του, αλλά και σε ολόκληρη την Εκκλησία. Τόνισε ότι ήταν ένας αρχιερεύς με βαθιά πίστη, πατρική καρδιά, μεγάλη ταπείνωση και προσήλωση στην παράδοση της Εκκλησίας και του Γένους. Επίσης παρότρυνε τους πατέρες να μιμούνται τις αρετές του και να ακολουθούν το παράδειγμά του μακαριστού πνευματικού τους πατρός.

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηθύρων κ. Σεραφείμ
αρχιμ. Παύλος Ντανάς

Εκ της Ιεράς Μονής

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.immyrtias.gr/%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf/