«

»

Νοέ 21 2015

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Μυρτιάς

Με λαμπρότητα και μοναστηριακή κατάνυξη πανηγύρισε την θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου η ομώνυμη Ιερά Βυζαντινή Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδος. Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου αποτελεί και την κύρια πανήγυρη της Ιεράς Μονής.

Στην ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού αρχιερατικού Εσπερινού, που τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20ης Νοεμβρίου 2015, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο στους πολυπληθείς προσκυνητές που προσήλθαν να τιμήσουν την Παναγία μας.

Το πρωί του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2015 τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος. Μετά την Θεία Λειτουργία, στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής, προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα. Μεταξύ των πολλών προσκυνητών που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία ήταν ο αξιότιμος Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας και ο Αστυνομικός Διοικητής Θέρμου κ. Αλέξιος Αντωνίου.

Το απόγευμα τελέσθηκαν οι ακολουθίες του μεθέορτου Εσπερινού και των Χαιρετισμών εις τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.immyrtias.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bf%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%84%cf%8c%ce%ba%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/