«

»

Ιούλ 26 2016

Η εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου

_DSC8907

Η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου πανηγύρισε τη μνήμη του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, για δεύτερη χρονιά μετά την αγιοκατάταξή του.

Στις 24 Ιουλίου 2016 τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Στην πανηγυρική τράπεζα που ακολούθησε, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου αρχιμ. Χριστόδουλος προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κουτλουμουσιανής Αδελφότητος για την αποδοχή της προσκλήσεως να επισκεφθεί την Ιερά Μονή και να προστεί της ιεράς πανηγύρεως προς τιμήν του οσίου Παϊσίου, ενώ με συγκίνηση αναφέρθηκε στην αρετή και τον αγώνα που έκανε ο νεοφανής και τόσο λαοφιλής Όσιος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο και την Αδελφότητα για την πρόσκληση και μίλησε για τον άγιο Παΐσιο, όπως τον γνώρισε κατά τις πολλές επισκέψεις του στο κελί του. Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην υπομονή, την ταπείνωση και την άσκηση που είχε ο π. Παΐσιος και αποτελούν πρότυπο για κάθε μοναχό, αλλά και κάθε πιστό χριστιανό.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχε και ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μυρτιάς αρχιμ. Ιωσήφ, ο οποίος συνόδευσε τον Σεβασμιώτατο κατά την προσκυνηματική του επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγιάς.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.immyrtias.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%8a%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84/