«

»

Αυγ 15 2016

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Μυρτιάς

MYRTIA (15)

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάστηκε η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος. 

Την Κυριακή το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού μαζί με τα Εγκώμια της Παναγίας. Ακολούθησε η περιφορά του θεομητορικού Επιταφίου μέχρι το Κοιμητήριο της Μονής. Πριν την απόλυση του Εσπερινού ο πανοσιολογιώτατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής αρχιμ. Ιωσήφ, στο σύντομο μήνυμα του προς τους πιστούς, που γέμισαν όλους τους χώρους της Μονής, ευχήθηκε να πορευόμαστε όλοι κάτω από την σκέπη της Παναγίας μας για να μένουμε ενωμένοι και να μπορούμε να αντιστεκόμαστε στις τρικυμίες του βίου που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Σήμερα το πρωί τελέστηκαν, στο καθολικό της Ιεράς Μονής, η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική θεία Λειτουργία, από τον π. Ιωσήφ, ο οποίος ανέγνωσε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας,  Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.immyrtias.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%84%cf%8c%ce%ba%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7-2/