«

»

Μαΐ 24 2017

Τριετές Μνημόσυνο Μακαριστού Ιερομονάχου π.Αποστόλου Καστανά

π.Απόστολος Καστανάς

Το Σάββατο 3 Ιουνίου  στον Ιερό  Ναό Αγίου Γεωργίου Δρυμώνος Θέρμου θα τελεσθεί τριετές μνημόσυνο του Μακαριστού Ιερομονάχου π.Αποστόλου Καστανά αδελφού της Ιεράς Μονής Μυρτιάς και εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δρυμώνος Θέρμου , ιδιαιτέρας του πατρίδος.

Ας φέρουμε στη μνήμη μας  την ομιλία του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ.Κοσμά απο τη Νεκρώσιμο Ακολουθία που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το ήθος του μακαριστού , τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

π.Απόστολος Καστανάς

«Αισθανόμαστε σήμερα έντονη την παρουσία του Ουρανού σε αυτόν το χώρο γιατί είμαστε βέβαιοι ότι άγγελοι παρέλαβαν την ψυχή του αδελφού μας π. Αποστόλου. Ήταν ο άνθρωπος, ο χριστιανός, ο κληρικός της Βασιλείας του Θεού. Ήταν εκείνος ο οποίος έδωσε τον εαυτό του στη διακονία του Θεού, στην διακονία της Εκκλησίας μας, στην διακονία των ορθοδόξων αδελφών χριστιανών. Η ζωή του ήταν μια θεοβράβευτη πορεία μέσα σε αυτόν τον κόσμο τον πρόσκαιρο. Η πίστις του στον Τριαδικό Θεό ήταν θερμή, ορθόδοξος, ομολογιακή. Η καθαρότης της ζωής του καθαρότης αγγέλων. Η αγάπη του στο Χριστό μας αγάπη αγίου Κοσμά Αιτωλού, αγάπη φλογερή. Και η αγάπη του στους συνανθρώπους, αγάπη αποστολική.

Διηκόνησε με συνέπεια και αυταπάρνηση την ενορία της ιδιαιτέρας του πατρίδος, αλλά και την Ιερά Μονή Μυρτιάς και τους Πατέρες και τους χριστιανούς.

π.Απόστολος Καστανάς

Να υπογραμμίσω όμως και την μεγάλη ταπεινοφροσύνη του. Δύο σημεία θα ήθελα να τονίσω: Το πρώτο, όταν παρουσιάσθηκε κενό Ηγουμένου στην Ιερά Μονή τον επίεσα πολύ να αναλάβει την Ηγουμενία. Δεν εδέχθη. Και το έκανε όχι για να αποφύγει ευθύνες και κόπωση, αλλά από την πολλή του ταπείνωση. «Δεν είμαι εγώ ικανός, δεν έχω δυνάμεις, δεν είμαι άξιος για αυτή τη θέση», μου έλεγε.

Χειροθεσία Αρχιμανδρίτου στον Μακαριστό πατέρα Απόστολο

Χειροθεσία Αρχιμανδρίτου στον Μακαριστό πατέρα Απόστολο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά

Και το δεύτερο: με πολύ πίεση πάλι και χωρίς να το θέλει, του έδωσα το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου. Αυτή την στιγμή τον βλέπουμε με επανωκαλύμμαυχο και σταυρό. Ποτέ δεν ασχολήθηκε και πήγαινε πίσω από όλους. Και δεν το έκανε από ταπεινοσχημία, αλλά από πραγματική ταπείνωση γιατί ήξερε να μένει τελευταίος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλία και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς μαζι με τον Μακαριστό πατέρα Απόστολο μετα απο Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Δρυμώνος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς μαζι με τον Μακαριστό πατέρα Απόστολο μετα απο Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Δρυμώνος

Και ως πνευματικός αθόρυβα εργάστηκε, παρηγόρησε και στήριξε χιλιάδες ψυχές, αλλά και ως λειτουργός έδωσε παράδειγμα ταπεινού κληρικού.

Αγωνιζόταν κάθε στιγμή για να κερδίσει τον ουρανό. Το τελευταίο διάστημα με την δοκιμασία της ασθενείας του, με το χαμόγελό του, με την όλη καλή του διάθεση, υπέμεινε την δοκιμασία του και μας εδίδαξε όλους.

Εμείς προσευχόμαστε και παρακαλούμε τον Κύριό μας να τον οδηγήσει στη Βασιλεία του, να αγάλλεται στον Ουρανό, να ζήσει αιωνίως μέσα στη δόξα του Θεού και να απολαμβάνει αυτά τα οποία πίστεψε, αγάπησε, εκήρυξε, εδίδαξε και έζησε σε αυτή τη ζωή.» 

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μυρτιάς Αρχιμ. Ιωσήφ με τον Μακαριστό πατέρα Απόστολο

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μυρτιάς Αρχιμ. Ιωσήφ με τον Μακαριστό πατέρα Απόστολο

Καλό Παράδεισο πατέρα Απόστολε…!

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.immyrtias.gr/%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf/