«

»

Οκτ 01 2016

Φωτογραφίες αγρυπνίας συνάξεως Μυρτιωτίσσης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκαν οι ακολουθίες για την εορτή της συνάξεως της Παναγίας Μυρτιωτίσσης. Το απόγευμα της Παρασκευής πριν την έναρξη της αγρυπνίας πραγματοποιήθηκε η μετάφορα της ιεράς εικόνος απο το παρεκκλήσιο του Αγίου Αυγουστίνου στο καθολικό της ιεράς Μονής, ψαλλομένου του «άξιον εστί…». Ακολούθησε δέηση και η ιερά εικών τοποθετήθηκε στην ειδική θήκη (στον νάρθηκα). Στη συνέχεια ευλογήσαντος του Ηγουμένου άρχισε το μικρό απόδειπνο μετά της θείας μεταλήψεως.

Περί ώρα 19:00 ξεκίνησε ιερά αγρυπνία, η οποία περατώθηκε στη 01:30 (ξημερώματα Σαββάτου). Προεξήρχε ο π. Δημήτριος Σακογιάνης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Βούλας Αττικής και συλλειτούργησαν ο καθηγούμενος αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος, οι εφημέριοι Αγίας Σοφίας και Πετροχωρίου Θέρμου π. Κωνσταντίνος Παπακωστόπουλος και π. Γρηγόριος Κατσικαρέλης, ιεροδιάκονος ο μουσικολογιώτατος π.Γεώργιος Γραμματής. Παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα ο π.Νικόλαος Σταμάτης. Τα μέλη της εορτής απέδωσε πολυπληθύς συνοδεία ιεροψαλτών: Αναστάσιος Καντάνης, Παντελεήμων Καντάνης, Ανδρέας Κοτοπούλης, Αλέξιος και Μάριος Ζαρζάνης, Λεωνίδας Γαρουφαλής, Γεώργιος Σαγώνας, Αθανάσιος Πετρόπουλος, Αντώνιος Δηματάς, Νικόλαος και Δημήτριος Σταμάτης, Νεκτάριος Δροσοπαναγιώτης, Γεώργιος Χριστογιάννης κ.α.

Την δεύτερη μέρα της πανηγύρεως (Σάββατο) εψάλη το πρωί Ιερά Παράκλησις της Μυρτιωτίσσης, ποιήμα του αειμνήστου Αποστόλου Παπαχρήστου. Το απόγευμα ετελέσθη μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

Το πρωί της Κυριακής κήρυξε τον θείο λόγο ο θεολόγος-λυκειάρχης κ. Ιωάννης Κωστάκης, αναφερόμενος στην ευαγγελική εντολή της αγάπης (όπως την περιέγραφε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας) και συνδυάζοντάς το με την επιγραφή «η ελπίς των απηλπισμένων» που υπάρχει στην ιερά εικόνα της Μυρτιωτίσσης. Μετά τη θεία λειτουργία έγινε η λιτάνευση και οι σχετικές δεήσεις (υπέρ κεκοιμημένων και ζώντων), ενώ το απόγευμα μετά τον μεθέορτο εσπερινό μεταφέρθηκε η ιερά εικών στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αυγουστίνου.

Τέλος, τη Δευτέρα εψάλη όρθρος – θεία λειτουργία και μνημόσυνο των αειμνήστων κτητόρων και ευεργετών της ιεράς μονής.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι από την αγρυπνία.

.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.immyrtias.gr/%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%b3%cf%81%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%be%ce%b5%cf%89%cf%82-%ce%bc%cf%85%cf%81%cf%84/