«

»

Νοέ 21 2017

Λαμπρός Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Μυρτιάς

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε την θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου η Ιερά Βυζαντινή Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Νοεμβρίου 2017 τελέσθηκε η ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού προεξάρχοντος του αρχιερατικού Επιτρόπου Παμφίας, πανοσιολογιωτάτου αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου  και η Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμα όπου και κήρυξε τον θείο λόγο .

Μετά την Θεία Λειτουργία, στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής, προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα, μαζί με τα παραδοσιακά πολυσπόρια.

Την Ιερά Μονή Μυρτιάς  επισκέφθηκαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ και ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού Αρχιμ. Χρυσόστομος.

φωτογραφίες :Ευθύμιος Φλούδας – Κωνσταντίνος Τσακανίκας – Ζαρζάνης Αλέξιος

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.immyrtias.gr/%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bf%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5/