«

»

Νοέ 21 2014

Η ετήσια πανήγυρη της Ιεράς Μονής Μυρτιάς

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε την θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου η ομώνυμη Ιερά Βυζαντινή Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, παραμονή της Εορτής, τελέσθηκε η ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφανίου Καραγεώργου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο στους πολυπληθείς προσκυνητές που προσήλθαν να τιμήσουν την Παναγία μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής, προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα. Μεταξύ των προσκυνητών που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία ήταν ο αξιότιμος Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας και ο Αστυνομικός Διοικητής Θέρμου κ. Αλέξιος Αντωνίου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.immyrtias.gr/%ce%b7-%ce%b5%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ae%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%bc%cf%85%cf%81%cf%84/