«

»

Νοέ 21 2016

Η ετήσια πανήγυρη της Ιεράς Μονής Μυρτιάς

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε την θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου η Ιερά Βυζαντινή Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Το απόγευμα της Κυριακής, 20 Νοεμβρίου 2016 τελέσθηκε η ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού προεξάρχοντος του αρχιερατικού Επιτρόπου Παμφίας, πανοσιολογιωτάτου αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου πανοσιολογιωτάτου αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυξ αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής, προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα, μαζί με τα παραδοσιακά πολυσπόρια. Μεταξύ των προσκυνητών που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία ήταν ο αξιότιμος Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας και ο Αστυνομικός Διοικητής Θέρμου κ. Αλέξιος Αντωνίου.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.immyrtias.gr/%ce%b7-%ce%b5%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ae%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%bc%cf%85%cf%81%cf%84-2/