«

»

Νοέ 22 2017

Η εορτή του Αγίου Καλλίστου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως στην Ιερά Μονή Καταφυγίου

Η μνήμη του Αγίου Καλλίστου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τιμήθηκε για δεύτερη φορά εφέτος, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στην Ιερά Μονή Καταφυγίου Δρυμώνος Θέρμου.

Στην Ιερά Μονή Καταφυγίου, που αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μυρτιάς, εγκαταβίωσε για μικρό χρονικό διάστημα ο Άγιος Κάλλιστος, όπως μαρτυρούν ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στον Συναξαριστή του και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού Κύριλλος Καστανοφύλλης στην Ιερά Διήγηση.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο π. Δημήτριος Σακογιάνης εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βούλας Αττικής ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μυρτιάς Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος και Ιερομόναχος π.Κοσμάς Τσούνης εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δρυμώνος, ενώ αρκετοί ήταν οι ευλαβείς και φιλάγιοι προσκυνητές που προσήλθαν να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του Αγίου και να τιμήσουν την μνήμη του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θέρμου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον ‘Άγιο Κάλλιστο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Μονή Καταφυγίου που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θέρμου. Κέντρικός Ομιλίτής ήταν ο κ.Ιωάννης Κωστάκης Θεολόγος όπου μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου.

φωτογραφίες:Ζαρζάνης Αλέξιος

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.immyrtias.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf-2/