«

»

Απρ 21 2017

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μονή Καταφυγίου

Μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης χαράς εορτάσθηκε η θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, την Παρασκευή της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 21 Απριλίου 2017, στην Ιερά Μονή Καταφυγίου Δρυμώνος Θέρμου, που αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μυρτιάς.

Στην ακολουθία του Όρθρου και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μυρτιάς αρχιμ. Ιωσήφ και συμμετείχαν ο π. Κωνσταντίνος Παπακωστόπουλος, εφημέριος της Αγίας Σοφίας Θέρμου και ο π. Κοσμάς Τσούνης εφημέριος του Δρυμώνα. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο νόημα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής.

Η Ιερά Μονή Καταφυγίου λειτουργεί τρείς φορές το χρόνο. Κατά την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 23 Αυγούστου, που πανηγυρίζει το καθολικό, την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής και στις 22 Νοεμβρίου, εορτή του αγίου Καλλίστου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως που κατά την παράδοση ασκήθηκε στην Ιερά Μονή.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.immyrtias.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b6%cf%89%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%87%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b7%ce%b3%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac-%ce%bc%ce%bf/