«

»

Φεβ 25 2015

Επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων στην Ιερά Μονή Μυρτιάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά Σχολεία Ελληνικών, Αγίου Θωμά και Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη και το Μουσείο και στη συνέχεια, στο Καθολικό, είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον Καθηγούμενο αρχιμ. Ιωσήφ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσης ο πρωτοπρ. Δημήτριος Σακογιάννης, θεολόγος – εφημέριος της Ενορίας Πετροχωρίου, στα πλαίσια σχετικού μαθήματος των Θρησκευτικών που αφορά τον Ιερό Ναό, τα ιερά σκεύη και τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σε αυτόν, παρουσίασε στα παιδιά ένα προς ένα τα ιερά σκεύη και τους εξήγησε την χρήση και τους συμβολισμούς τους στην λατρεία της Εκκλησίας μας.

Τέλος, μετά το κέρασμα στην τράπεζα της Μονής, ο π. Ιωσήφ έδειξε στους μικρούς μαθητές πως πρέπει να παρασκευάζεται το πρόσφορο που χρησιμοποιούμε στην Θεία Λειτουργία, εξηγώντας τους παράλληλα την χρήση και τους συμβολισμούς που έχει η σφραγίδα με την οποία σφραγίζουμε τα πρόσφορα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.immyrtias.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9/