Μητροπολίτης

CDSC_4312

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Παπαχρήστος γεννήθηκε το έτος 1945 στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λαβών το πτυχίο αμφοτέρων. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το έτος 1974, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο. Υπηρέτησε για περισσότερα από τριάντα έτη, ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναπτύσσοντας πλούσια ποιμαντική δραστηριότητα. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα εκκλησιαστικά και αντιαιρετικά άρθρα.

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη στις 8 Οκτωβρίου 2005 και χειροτονήθηκε στις 11 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://www.immyrtias.gr/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82/